Belépés a csakfulbevalok.hu webáruházba

Füllyukasztó pontok

Országszerte, egyre több településen, városban van lehetőség a fülbelövést, orr és köldök piercing lyukasztást igénybe venni, szakmailag magas színvonalon működő szalonokban. Udvarias kiszolgálással, a Studex és a Medisept minőségi termékeivel várjuk kedves vendégeinket. Keressék kollégáimat bizalommal!

Tények - tévhitek

A füllyukasztással és fülbelövéssel kapcsolatos tévhitek eloszlatása

Egy tévhit szerint nem szabad a fülbelövés után mozgatni a fülben a fülbevalókat, mert felszakad a seb.
Ez nem igaz, kell forgatni a fülbevalókat, hogy ne száradjon bele a fülbevaló a füllyukba. A forgatást este a fürdésnél célszerű megtenni. A fürdővízzel meg lehet locsolni a fülcimpákat, majd miután felpuhult a bőr a fülbevaló körül, könnyű a keletkezett füllyukban a fülbevalókat forgatni.
A művelet garantáltan fájdalommentes és biztos, hogy nem szakad fel a fülcimpán a fülbelövés után keletkezett apró seb!

Egy tévhit szerint az újszülötteknek nem lehet a fülét kilyukasztani, mert a fülbelövéskor keletkezett füllyuk a fülcimpa növekedésével nem marad középen.
Ez nem igaz, mert a fülcimpa is a testünk többi részével együtt arányosan növekszik, ezért ha újszülött korban a füllyuk optimális helyre kerül, az a fülcimpa növekedésétől függetlenül ott is marad.

Egy tévhit szerint csak a műanyagból készült fülbevalók nem allergizálnak.
Ez nem igaz, mert a nikkelmentes orvosi fémből, titániumból, és aranyból készült belőhető fülbevalók anyaga is garantáltan nikkelmentes. Ezek az anyagok minden káros mellékhatás nélkül egy egész életen át a testben maradhatnak, így garantáltan nem allergizálnak. A műanyag fülbevalók eredete, összetétele ismeretlen, rendszerint újrahasznosított anyagokból készülnek. A hideg műanyag megvetemedhet, illetve széttörhet. A Studex által forgalmazott nikkelmentes anyagokból készült belőhető fülbevalók jó minőségűek, nem törnek, vékony szárúak és garantáltan nem allergizálnak.

Egy tévhit szerint nem lehet a füllyukasztás után a gyógyulási időszakban uszodába, illetve strandra menni.
Ez nem igaz, hiszen test szerte előfordulhatnak főleg kisgyermekeknél nagyobb kiterjedésű sebek a bőrfelületen (pl: horzsolás, rovarcsípés, pelenkakiütés...stb) Ezekkel a típusú sérülésekkel sincs különösebb teendő, (nyilván sebmélységtől és nagyságtól függően) mint a tisztán tartás. A természetes sebgyógyulást nem befolyásolja az uszoda illetve a strand használata.

Egy tévhit szerint a belőhető fülbevaló szára szúrja a fülcimpa mögötti területet.
Amennyiben a fülbelövő szakember szakszerűen és pontosan végzi a fülbelövést, akkor a keletkezett lyuk iránya a fülcimpán az arccal párhuzamosan fut, így a fülbevaló szára nem az arcra merőleges, hanem vele párhuzamos, ezért sem szúrhatja a fülbevaló szárvége a fül mögötti területet, így biztosan nem kényelmetlen a hason alvó vagy a télen és ősszel sapkát viselő kislányoknak a fülbevaló viselése. A zárókapocs stabilan rögzül a fülbevalóhoz ami garantáltan megakadályozza, hogy ne okozzon sérülést.

Egy tévhit szerint hangos a füllyukasztó "pisztoly", és a gyerekek megijednek a hangjától.
Ez nem igaz, mert a Studex, System 75 füllyukasztó készüléke teljesen hangtalanul lyukasztja át a fülcimpát.

Egy tévhit szerint létezik fájdalommentes füllyukasztás.
Ez nem igaz, mert teljesen fájdalommentesen nem lehet fület lyukasztani, hiszen a fülbevaló behelyezésével a bőr folytonossága megszakad ami némi fájdalommal jár. A fájdalomérzet egyéntől függően eltérhet. A fülbelövés pillanatában és még pár másodpercig érezhetünk egy kis kellemetlenséget, de utána már garantáltan nem fáj!

Tóth Kitti

06 20 404 5135  -  Nem ért el telefonon? Hamarosan visszahívom!
kozmetika.kitti@gmail.com - munkanapokon a küldök e-mailekre 24 órán belül válaszolok